Emil Lindgren från Serneke Allebike Cykelklubb slutade fyra i herrarnas elittävling. Foto: MIKEY LENNARTSSON

Norsk dominans i Vårgårdas MTB

Mountainbike

En folkfest med närmare 700 kämpade cyklister, strålande väder och trivsam stämning. När den elfte upplagan av Vårgårda CK MTB avgjordes i söndags var det norskt i topp, både i herrarnas och damernas elittävling.

Tävlingsledaren Mikael Henriksson var nöjd med tävlingsdagen som innehöll strålande väder och inga allvarliga skador.
– Det var mycket folk på plats, framförallt när elitåkarna körde, och dom fick se spektakulära partier när cyklisterna tog sig upp och ner. En bra stämning och det är roligt för åkarna att ha publiken med sig, säger han.

Närmare 700 åkare, från ungdom till elit, kom till start och kämpade sig upp över Kesberget i söndags. Den stora höjdpunkten var herrarnas och damernas elittävling där norska åkare var i topp: Tobias Halland Johannesson och Elisabeth Sveum.

Hemvändaren Sara Öberg tog chansen att tävla på sin gamla hemmabana.
– Vårgårda är väldigt duktiga på att arrangera tävlingar och det är väldigt kul att komma hit. Dom har också lyckats bra med banan då den är tuff och teknisk, och det märks att dom satsar på eliten, säger hon.

Öberg, som tävlar för She Rides Cykelklubb, slutade sjua. Hon skadade knät i februari och efter att hon kommit tillbaka har förväntningarna varit låga i och med att hon missat några träningsveckor.
– Jag är nöjd med placeringen. Det var ett tufft lopp, men det gick förvånansvärt bra. Starten var sjukt jobbig och jag tänkte att jag aldrig skulle orka fem varv, men så körde jag mitt egna tempo fyra sista varven och då gick det bättre och bättre.

Ett varv bestod av 4,5 kilometer. I elittävlingen var det fem varv för damerna samt sju för herrarna. Trånga skogsspår, jobbiga uppförsbackar och dessutom hög värme. Inte undra på att ett sådant lopp tog på krafterna.

På herrsidan slutade Emil Lindgren och Michael Olsson, båda från Serneke Allebike Cykelklubb, fyra respektive femma. Båda hade dagen tidigare varit med i ett långlopp i Skövde.
– Det är inte jätteenkelt att köra två sådana här lopp två dar i rad, men vi visste om förutsättningarna. Jag och Micke är ju härifrån så självklart kände vi att vi skulle vara här i Vårgårda och tävla, säger Lindgren.

Läs mer i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.