Skadad i E20-krock

vårgårda

Två bilar krockade på E20 söder om Vårgårda på tisdagsmorgonen. En person skadades. Olyckan orsakade köer.

Larmet om olyckan nära avfarten till Siene kom klockan 06.48 på tisdagsmorgonen. Enligt en första uppgift skulle bilarna ha frontalkrockat, men så var det inte enligt räddningstjänsten. 

Ambulanser, ambulanshelikopter, räddningstjänst och polis tillkallades. De båda förarna, en kvinna och en man, var ensamma i sina bilar. Kvinnan har körts till sjukhus med ben- och nacksmärtor, enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Det förekom till en början olika uppgifter om huruvida den andre föraren också skadades, men han ska ha klarat sig oskadd. Den förstnämnda bilisten ska, enligt Fuxborg, ha kört åt sidan för att göra en u-sväng men när hon påbörjade svängen fick hon solen i ögonen och såg inte den bakomvarande bilen som körde in i sidan på hennes bil. 

E20 stängdes först av helt mellan Tubbetorp och Hjultorp. Räddningstjänsten lämnade platsen cirka klockan 07.45. Efter cirka en timme började trafiken släppas förbi olycksplatsen växelvis under tiden bärgning pågick. Sedan klockan 08.30 flyter trafiken normalt igen. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.