Omhäktad för dödsmisshandel

Alingsås

Åtal dröjer mot den 52-årige man som misstänks för dödsmisshandeln på Östlyckan tidigare i år.

Det var under början av april som en man avled efter att han utsatts för en grov misshandel i en lägenhet på Östlyckan under påskhelgen. En 52-årig man som misstänks för gärningen har suttit häktad under en tid.

Utredningen drar ut på tiden och fortfarande väntar polis på ett flertal analys­besked från Nationellt forensiskt centrum. Vidare inväntas även det slutgiltiga obduktionsprotokollet och tekniska rotelns protokoll.

I förra veckan hölls en ny häktningsförhandling mot 52-åringen, som då stod fast vid sin tidigare inställning och nekade till brott. Efter avslutad förhandling meddelade tingsrätten att mannen ska vara fortsatt häktad och att han är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Som skäl för häktningen anger tingsrätten risk att det finns risk för att mannen förstör utredningen om han befinner sig på fri fot, och att han fortsätter begå brott. Enligt tingsrättens beslut ska mannen nu vara häktad fram till slutet av maj i väntan på att åtal väcks.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.