Foto: Katrin Niklasson
FORDON MED SVANS. Britta och Peter Peterson bjuder in till utställning på Sidenvägen de kommande två helgerna. Här ses de vid Peters verk, skapat i metall, som är fullt med hästkrafter.

Ordnar konstnärlig bilsalong

Alingsås

Två helger framöver välkomnar Britta och Peter Peterson till bilsalong vid Galleri Sidenvägen.
Här får det gamla och nötta ta plats.
– Jag tycker att man blir mer intressant ju äldre man blir och det gäller bilar också, säger Britta Peterson.

Inspirationen till bil­salongen, som Britta och Peter Peterson håller öppen de två kommande helgerna, kom när Britta besökte Båstnäs bilkyrkogård i Värmland

– Jag har tidigare målat
mycket gamla hus och fönster, och när jag kom till bilkyrkogården blev jag så fascinerad, säger Britta, som med kameran i högsta hugg fotade många av de gamla bilarna som hon sedan tog med sig hem och började måla av.

Bilkyrkogården

– Efter det reste jag tillbaka flera gånger till bilkyrko­gården, fortsätter hon.

Vad var det som fascinerade dig så med de gamla bilarna?

– Allt ska vara så flashigt och nytt nu för tiden. Jag tycker att man blir mer intressant ju äldre man blir, och det gäller bilar också.

Hon får medhåll av Peter Peterson.

– Det gamla och rostiga har något att berätta, säger han.

”Den har 16 fötter”

Utställningen består dels av Brittas akrylmålningar av gamla bilar, en del skapade på rostfri plåt, en del på canvas. Peter bidrar med ett fantasifullt metallfordon med känsla för hästkrafter, som passande nog fått namnet Dubbelsleipner.

– Den har 16 fötter, förklarar Peter.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.