Foto: FILIP LANDQVIST
Uppröjningen efter olyckan tog tid även efter att räddningstjänst och ambulans lämnat platsen.

Söker vittnen till dödsolyckan

Vårgårda

Polisen söker vittnen till måndagens olycka på riksväg 42, då två personer omkom.
– Vi har ganska dåligt med vittnesmål, säger förundersökningsledaren Andreas Gabrielsson.

– Om det är någon som har sett något är han eller hon välkommen att kontakta oss, fortsätter Gabrielsson, som finns vid polisens trafiksektion i region Väst på telefonnummer 114 14.

Det var strax före klockan 07.30 på måndagen som två personbilar frontalkrockade i höjd med Hjulsered. De båda förarna, som var ensamma i sina bilar, avled på platsen. De var båda två hemmahörande i Boråsområdet.

Det är fortfarande höljt i dunkel hur bilarna kunde krocka på en rak och bred väg i bra väder. Det ska nu polisen försöka ta reda på.

Förundersökningsledare Andreas Gabrielsson fick hand om ärendet på tisdagsmorgonen och är nu i färd med att vidta ett antal åtgärder. Båda bilarna är tagna i beslag och ska genomgå teknisk undersökning av bilinspektörer i Göteborg.

– Vi måste utesluta att det inte är något fel på någon av dem. Det är ganska sällan numera som fordonsfel är orsak till olyckor, säger Andreas Gabrielsson.

Dessutom ska de båda avlidna obduceras, för att ge svar på om någon drabbades av sjukdom i samband med olyckan.

– Sjukdomsfall, som stroke eller hjärtinfarkt, kan vara en förklaring, säger Gabrielsson och tillägger att det är vanligare än fordonsfel.

Sedan ska polisens utredare granska vägen, till exempel sikt och skyltar, tillsammans med Trafikverkets särskilda olycksfallsutredare. Olyckan skedde ganska tidigt på morgonen och det för tankarna till om någon av bilförarna kan ha bländats av den lågt stående solen.

– Vi har med oss det, säger förundersökningsledare Gabrielsson, som ändå inte håller för sannolikt att det i så fall skulle vara den enda olycksorsaken.

Han tror inte heller att det var en omkörningsolycka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.