• Foto: FILIP LANDQVIST
    Uppröjningen efter olyckan tog tid även efter att räddningstjänst och ambulans lämnat platsen.
  • Foto: FILIP LANDQVIST
    Köerna var långa på riksväg 42 efter olyckan.

Två döda i frontalkrock

VÅRGÅRDA

Båda förarna avled när två personbilar frontalkrockade på riksväg 42, nära Ljurhalla, strax före klockan 7.30 på måndagsmorgonen.

Olyckan inträffade knappt en mil söder om Vårgårda, i höjd med Hjulsered. Enligt Johan Lindström, räddningschef i beredskap, låg den ena bilen på sidan när räddningsmanskapet kom fram. Enligt SOS Alarm var det en frontalkrock.

Vid 13.30-tiden meddelar polisen att de båda bilförarna avled direkt i samband med olyckan. Beskedet dröjde några timmar för att anhöriga skulle hinna underrättas innan dödsfallen blev kända för allmänheten. De avlidna är en man född 1969 och en man född 1980. Båda är hemmahörande i Älvsborg.

Vägen stängdes av helt i bägge riktningarna mellan Ljurhalla och Stenatorp, vilket skapade kilometerlånga köer. Såväl ambulans som ambulanshelikopter kallades till platsen, förutom räddningstjänsten och polisen.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 9-tiden, men vägen var fortsatt avstängd på grund av bärgningsarbetet över en timme till. Klockan 10.20 meddelade Trafikverket att avstängningen hade hävts och att det åter var full framkomlighet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.