Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

Vårgårdas World Tour direktsänds i 69 länder

Cykel

Eurosport direktsänder Vårgårdas World Tour för damer den 13 augusti. 101 miljoner hushåll i 69 länder har möjlighet att se sändningen på måndagskvällen.

– Det ska bli förbaskat kul. Vårgårda är väldigt speciellt i det här sammanhanget. Klubben har legat i framkant i utvecklingen av damcykeln och jag är väldigt glad att äntligen få kommentera tävlingen för våra tittare, säger Roberto Vacchi, som kommenterar för den svenska publiken, till vargardacycling.se.

Den drygt tre och en halv timma långa livesändningen visas i Eurosport 1 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I övriga Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland sänds bilderna från Vårgårda på Eurosport 2.

De senaste åren har tävlingen sänts i SVT men sedan tävlingsprogrammet ändrats, och linjeloppet flyttats från söndag till måndag, var det svårt att passa in tävlingen i tablån.

Enligt Magnus Malmros, vd för sportmarketingföretaget Notvarp och ansvarig för såväl tv-produktion som rättighets- och distributionsavtal, ökar intresset för damcykeln stadigt och allt fler tävlingar sänds direkt.

– Vi är väldigt glada över att ha kommit i mål med förhandlingarna. För Eurosport passar det här bra i deras globala strategi för cykelsporten, säger Malmros.

Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport, är också han nöjd över att kunna visa PostNord Vårgårda World Tour i direktsändning.

– Att vi på Eurosport nu kan addera Vårgårda World Tour till Giro d´Italia, Tour de France och Vueltan är så klart oerhört roligt och stärker vår position som Home of Cycling för landets alla cykelälskare, säger Hosseini.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.