Varnar för falska insamlingar

Alingsås

Alingsåspolisen går nu ut med en varning för personer som är i farten med falska insamlingar.

Vid lunchtid på måndagen ska flera yngre kvinnor ha varit ute på Kungsgatan i Alingsås och tiggt pengar av allmänheten. Enligt polis ska kvinnorna ha låtsats vara döva och uppmanat folk att skriva på en insamlingslista och i samband med det skänka 200 kronor. Pengarna utlovades gå till hörselskadade barn i Sverige.

SDR, Sveriges Dövas Riksförbund, har tidigare varnat för liknande falska insamlingar och uppger att de inte känner till någon dövorganisation som arbetar på liknande sätt.

Från polisens sida säger man sig se ett mönster av att falska insamlingar återkommer vid samma tid varje år, och de uppmanar allmänheten att inte skriva på insamlingslistor och skänka pengar i liknande fall.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.