• Foto: MADELEINE SÖYLAND
    MÅNADENS LÄSARBILD APRIL. Dimmigt Nolhaga.
  • Foto: PRIVAT
    VINNARE. Madeleine Söyland belönas för sin aprilbild.

Vinnande slott i dimma

ALINGSÅS

AT:s jury har utsett Madeleine Söylands dramatiska bild över ett nästintill spöklikt Nolhaga till månadens läsarbild för april.

I höstas utsågs Madeleine Söylands bild från piren vid Mjörn, täckt i dimma, till oktober månads läsarbild.

Nu vinner Madeleine alltså än en gång månadens bild med ett motiv i dimma.

– Det blir oftast fint resultat just när det är dimmigt. Den här bilden tog jag en tidig morgon i slutet av april när jag var på väg till jobbet. Jag såg att det var dimma så jag tog med kameran när jag gick hemifrån, berättar Madeleine, och fortsätter:

– Jag letade runt lite för att hitta vilken vinkel som skulle bli bra och kände när jag gick där att jag nog hittade den.

Mellan arbete och småbarn har inte Madeleine mycket tid över för fotograferandet, men hon försöker fånga alla tillfällen hon får. Som hon gjorde just den här aprilmorgonen.

– Foto är något jag tänker på dagligen, och jag försöker verkligen få in så mycket foto som möjligt i livet, säger hon.

Madeleine är med i fotoklubben Brännvidd, som träffas i Equmeniakyrkan i Vårgårda varannan vecka.

– Det är ett lättsamt sammanhang där vi fikar och tittar på bilder, men det har lärt mig jättemycket att diskutera bilder och få feedback på det man gör, säger Madeleine, som framöver hoppas kunna utveckla sina kunskaper i redigering.

– Sitter man själv med bildredigeringen kommer man bara till en viss gräns. Jag behöver nog en liten push, och funderar på att hitta en utbildning i bildredigering för att fördjupa mig.

Tre bilder får hedersomnämnanden – se tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.