Arkivfoto: Totte Vesterlund
Döms för dråpförsök. Polis sökte med hund i området kring Bollvägen efter vinterns skjutning.

10 år för skott på Noltorp

Alingsås

10 års fängelse – det blir påföljden för den 20-årige man som sköt en man på Bollvägen i början av året. Ytterligare fem unga män döms till fängelse i samma ärende.

Det var i mitten av januari som polis larmades till en lägenhet på Bollvägen efter larm om skottlossning.

Enligt den dom som tingsrätten nu meddelar lockades en 20-årig man att komma till lägenheten på Noltorp. Det var då också planerat att fem andra män skulle komma dit för att utsätta 20-åringen ”för ett brottsligt angrepp” på grund av att han skaffat sig fiender bland de fem männen.

Sköt mot huvudet

När de fem männen stormade in i lägenheten hade en av dem en soft air-gun i handen. 20-åringen har uppgett att han trodde det var ett riktigt vapen, och han därför sköt mot personen ifråga med en pistol som han själv var beväpnad med. Skottet träffade en 24-årig man som fick ett köttsår i huvudet. Rätten anser att det inte kan vara försvarbart att skjuta mot någons huvud, även om man som 20-åringen varit utsatt för brottsligt angrepp. Han fälls därför för försök till dråp.

Efter att skottet avlossats avväpnade de fem männen 20-åringen. Ett tumult uppstod då, ett skott till brann av och 20-åringen utsattes för en omfattande misshandel av de fem männen innan de lämnade bostaden. De fälls för grov misshandel.

Läs mer i lördagstidningen om bakgrunden till bråket mellan männen  och vilka straff de får

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.