AIF fick måljubla sex gånger i onsdags kväll. Arkivfoto: JENS FRITZSON

AIF är tillbaka på banan

Fotboll

Alingsås IF gjorde processen kort och fick en fin utdelning mot IFK Trollhättan i onsdags kväll.
– Vi var tillbaka på alla sätt och vis, säger tränaren Niklas Klingberg nöjt efter seger med 6–1 (3–1).

Serieledaren Alingsås IF har på sistone hamnat i en liten svacka med en förlust och en kryss de senaste två, men är nu tillbaka på banan igen. 6–1 mot IFK Trollhättan på Mjörnvallen är ett tydligt bevis.
– Även om vi inte haft samma poängskörd som tidigare har vi inte drabbats av panik. Vi tränare har försökt pränta in i killarnas skallar att jobba på som vi har gjort och inte stirra på tabellen eller lyssna på vad andra säger på stan, säger Niklas Klingberg.

Mot Trollhättan var effektiviteten och utdelningen en helt annan jämfört med matcherna den senaste tiden. Enligt Klingberg var prestationen topp tre så här långt.
– Nu hade vi den sista kvaliteten framåt som vi inte hade då. Överlag var det en jättebra prestation vilket påverkar också. Skönt för killarna att dom fick utdelning och bevisa för sig själva att dom är bra, säger Klingberg.

Enda målet som AIF släppte in betydde reduceringen till 2–1. Bollen tog på en AIF-spelares knä och betecknades som ett självmål. Det är tredje matchen i rad som laget släpper in ett självmål.
– Ja, skytteligan för motståndarna toppas av våra egna självmål, säger Klingberg skämtsamt.

Klingberg har inte varit rädd för att släppa fram yngre spelare. Mot Trollhättan fick 15-årige Oscar Hurtig hoppa in.
– Vi har spelat tre 15-åringar i seriespelet och det visar att återväxten i klubben är god vilket är kul att se. Det är ett medvetet syfte eftersom jag tycker att man ska våga spela unga spelare. Sedan ska de såklart inte spela bara för att dom är unga, utan för att dom är bra spelare och förtjänar få chansen.

AIF, som nu går på lite ledighet över midsommar, leder alltjämt serien och är två poäng före tvåan Kronäng.

Målen: Oliver Östlind 2, Andreas Johansson, Ludvig Andersson, Axel Heljegård, Filip Johansson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.