Foto: JENNY SCHAGERLIND
LÄSFRÄMJANDE PROJEKT. Hos Åsa på Vårgårda Bibliotek kan barn mellan 8 och 12 just nu hämta en gratis bokväska eller bokpåse. Först till kvarn är det som gäller...

Åsa vill väcka barnens läslust

Vårgårda

Vårgårda Bibliotek satsar även den här sommaren på 8-12-åringarna. Bokfika och en gratis bokväska ska öka barnens läslust.
– Spännande och roliga böcker är populärast, konstaterar barnbibliotekarie Åsa Molin Räim.

Vårgårda Bibliotek tillhör de bibliotek som deltar i den nationella satsningen Sommarboken.

Från och med igår kan därför barn mellan 8 och 12 år hämta en gratis bokväska eller bokpåse på biblioteket. I de ligger en pysselbok, ett bokmärke och ett armband. Dessutom får man välja en gratis bok.

Så var det även förra sommaren. Då gick alla 100 bokväskor åt och ytterligare ett 40-tal barn kom för att välja en bok.

– Spännande och roliga böcker är populärast, konstaterar Åsa Molin Räim, som nu har laddat upp med 100 nya bokväskor och dessutom 50 bokpåsar med samma innehåll.

Årets tema för Sommarboken är rymden och på www.sommarboken.se finns det boktips, pyssel och tävlingar där man kan vinna böcker.

Sedan några år tillbaka kör Vårgårda Bibliotek också bokfika för samma målgrupp alla onsdagar på sommarlovet. Startskottet går nu på onsdag, den 20 juni.

– Jag tipsar om böcker och barnen får gärna tipsa också, men det är inget tvång. Och så fikar vi, och ibland har vi pyssel eller lekar, berättar Åsa.

Läs mer i lördagstidningen

  • Mer pyssel
  • Workshop med serietecknare

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.