Åtalas efter vinglig bilfärd

Alingsås

En vinglig bilfärd genom Alingsås slutade med en kollision där en förare smet från platsen. Nu åtalas den man som misstänks ha kört bilen som orsakade olyckan.

En 34-årig man åtalas för grovt rattfylleri efter misstankar om att han under fjolåret kört bil narkotikapåverkad i centrala Alingsås. Enligt åklagaren körde mannen mot rött ljus i en korsning och vinglade sedan kraftigt med sin bil och hamnade flera gånger i fel körbanan. Han kolliderade till sist med en mötande bil och även med en parkerad bil.

Efter kollisionen med de båda fordonen lämnade 34-åringen platsen. Han åtalas därför även för smitning från trafikolycksplats. Åtalet mot mannen omfattar även ringa narkotikabrott, samt även brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. Den misstänkte mannen har nekat till brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.