Nöjd med loppet. Sonny Oskarsson från Alingsås genomförde Vätternrundan under tio timmar.

”Behöver vara mentalt förberedd”

Cykel

Vätternrundan avgjordes den gångna helgen. 19 709 cyklister kom till start och en av dom var alingsåsaren Sonny Oskarsson.
– Man behöver vara mentalt förberedd inför ett sånt här tufft lopp, säger han.

Många lokala cyklister startade (se faktarutan) i den 53:e upplagan av det 300 kilometer långa motionsloppet med start och målgång i Motala.
Sonny Oskarsson gjorde sitt andra framträdande i Vätternrundan och startade strax efter klockan 03.00 på lördagsmorgonen.
Tiden i mål blev nio timmar och 47 minuter. Den noteringen var en försämring med två minuter från förra året.
– Men det gör ingenting. Den här gången tränade jag lite för dåligt. Inför säsongen hade jag som mål att klara loppet under nio timmar, men i ett par tävlingslopp jag varit med i har jag ”väggat” efter 10-12 mil. Då förstod jag att målet inte var möjligt, så jag reviderade det, annars är det lätt att man tappar inspirationen till att cykla, säger Oskarsson som hällde i sig sex liter sportdryck under loppet.

Oskarssons uppladdning bestod av 180 mil cykling (tävlingar och egenträning) under våren.
Det räckte gott för att infria det nya målet på att gå i mål på under tio timmar.
– Jag tog det lite lugnare i år. Jag stannade och fikade på ett par ställen. När jag var några mil från målet och såg att jag nästan hade samma tid som förra året ökade jag på lite (skratt). Det var ett bra lopp och jag är väldigt nöjd, och dessutom återhämtade jag mig snabbare än förra året, säger Sonny som redan nu bestämt sig för att cykla även nästa år.

Oskarsson, som åkte till Motala tillsammans med ett 70-tal arbetskamrater från Volvo, gillade arrangemanget.
– Det var jättebra och många funktionärer hejade fram oss.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.