Foto: Jodie Stallard/Unsplash

Bevattningsförbud i Herrljunga

Herrljunga

Grundvattennivåerna är låga och då osäkerhet råder hur nederbörden blir framöver har Herrljunga Vatten beslutat att agera och förebygga eventuell brist på dricksvatten. Därför införs ett bevattningsförbud.

Under våren 2018 har det kommit mindre nederbörd än normalt. Maj månad har varit rekordvarm och torr. Den nederbörd som kommit sedan dess har varit obetydlig med tanke på grundvattnet.

Vattna inte gräsmattan

Herrljunga Vatten har beslutat införa bevattningsförbud för att vattna gräsmattor, fylla pooler och använda vattenspridare. Bevattningsförbudet gäller alla pooler, även uppblåsbara pooler, badtunnor och spa-bad. Att fylla en liten barnpool är dock tillåtet.

Bevattningsförbudet gäller för alla med kommunalt vatten i Herrljunga kommun, med vissa undantag för företag som behöver vatten för att kunna driva sina verksamheter.

Tills vidare

Befattningsförbudet gäller inte de personer som har egen brunn, men Herrljunga Vatten rekommenderar ändå sparsamhet på grund av de generellt låga grundvattennivåerna.

Beslutet fattades i tisdags och gäller tills vidare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.