Foto: DECA TEXT OCH BILD

Drömmen har blivit sann

Friidrott
Drömmen har blivit sann för Johanna Holmén-Svensson, 23.
I dagarna fick Alingsåstjejen beskedet att hon är uttagen att springa 400 meter häck i EM.
– Detta är enormt stort för mig, säger hon.
 
När förbundskaptenen Karin Torneklint offentliggjorde landslagstruppen fanns Johanna Holmén-Svensson med som ett av de 16 namnen.
– Jag klarade kvalgränsen i Finland redan för två veckor sedan, men vågade inte ta ut någonting i förskott. Jag hoppades såklart att jag skulle komma med, men det är ju först när man får det på pränt som det är på riktigt, säger en stolt och glad Johanna till AT-sporten.
 
Kvaltiden för att kvalificera sig till EM på 400 meter häck var 57.70, och den tiden slog Johanna med råge under tävlingen i Finland.
– Efter målgången tittade jag upp mot resultattavlan och såg 57.55 vid mitt namn. Eftersom det inte var något perfekt lopp blev jag först lite överraskad, men ganska snabbt kom tårarna. Detta är något som jag haft som mål ända sedan jag började den tunga försäsongsträningen i vintras. 
 
Och ett mål som du haft sedan du började med friidrott, gissar jag?
– Jo, men givetvis. Att lilla jag, Johanna från Alingsås, ska få vara med i ett EM för seniorer är ju ganska otroligt. Men samtidigt otroligt kul och utmanande!
 
Europamästerskapet avgörs i Berlin 6-12 augusti.
 
Läs en länge intervju med Johanna i lördags-AT.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.