E20 utanför Alingsås

Alingsås

Tack Lennart Carlsson för ditt engagemang och utredning. Äntligen har vi fått ett konkret och utomordentligt bra förslag på ny dragning av E 20 utanför Alingsås.

Eftersom dragningen av E 20 torde vara den viktigaste frågan för Alingsås i många decennier framöver borde frågan avgöras i en lokal folkomröstning. Detta torde kunna arrangeras inom 12 månader om viljan finns hos de politiska partierna.

Även om viljan eventuellt skulle saknas  borde politikerna inse att dragning av E 20 genom det central Alingsås innebär en fruktansvärd miljöolägenhet för invånarna idag och bli än värre för kommande generationer.

En annan aspekt på dragningen av E 20 genom centrala Alingsås är den nuvarande diskussionen i flera  
kommuner om att införa miljö­skyddszoner och införa genomfartsförbud av dieselbilar i centrala delar. Hur skall Alingsås lösa detta?

Politiker i Alingsås! Frågan om dragningen av E 20 har varit uppe för diskussioner under mer än 60 år. Olika särintressen har styrt och förhalat beslutstagande. Visa nu för en gångs skull handlingskraft i en ödesfråga för Alingsås.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.