Foto: Filip Landqvist
FÖRSTA KVINNAN PÅ POSTEN. Eleonor Ahlgren blir den första kvinnliga presidenten i Lions Club Herrljunga.

Första kvinnliga Lions-presidenten

Herrljunga

Under måndagskvällen utsågs Eleonor Ahlgren till ny president i Lions Club Herrljunga. Hon blir den första kvinnan på posten sedan dess att föreningen startades.

– Det känns jättekul men såklart lite nervöst också, säger hon.

Eleonor Ahlgren har varit med i Lions Club Herrljunga som medlem i fyra år. Under måndagen blev det klart att hon nu tar över efter Kenth Hassmer som ny president. Hon blir därmed den första kvinnan på den posten.

– Jag har tänkt att ska jag någon gång vara president så kan jag lika gärna vara den första kvinnliga presidenten, säger Eleonor.

Flyttat till stationen

Hon driver sedan elva år tillbaka butiken Ellas garderob som säljer både kläder och leksaker. För ett drygt år sedan flyttade hon med sin butik in i stationshuset i Herrljunga och har i och med det fått bra utveckling på försäljningen.

– Det funkar jättebra här. Det är otroligt mycket människor som passerar här varje dag när de åker tåg. Då passar många på att handla lite medan de väntar på nästa avgång.

– Det är nästan så man jublar när det blir tågstopp, men det törs man väl nästan inte säga för då tror väl folk att det är jag som ser till att tågen inte går, säger Eleonor och skrattar.

Vad hoppas du kunna uppnå som president?

– Jag vill att vi ska bli fler medlemmar och fortsätta att dra in mycket pengar. Vi har alltid många projekt på gång som slukar pengar.

Hoppas du som första kvinnliga president även kunna få fler kvinnliga medlemmar?

– Ja, absolut. Det har varit mycket herrar genom åren. Sen vill jag också att vi kan få in lite fler yngre som vill engagera sig. Jag känner att vi behöver föryngra oss.

Det är redan nu klart att att Eleonor kommer köra ett år som president och sedan lämna över posten. Hon kommer därefter att fungera som past president i ett år. Hon ser det dock inte som en omöjlighet att ta sig tillbaka till presidentposten inom några år igen.

– Så kan det absolut bli, säger hon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.