”Förvånar inte om han avgör derbyt”

Sporttankar

Det är äntligen derbydags i division III mellersta. På fredag tar tabellfemman Gerdsken emot sexan Holmalund. Inför matchen skiljer det fyra poäng mellan lagen. Ska GBK rycka ifrån, kryper Holmalund närmare eller kommer avståndet i tabellen vara intakt?

Gästande Holmalund kommer till matchen med dokumenterad storform, och Mikael Öhmans mannar ser mer och mer ut som ett lag för övre halvan. Den stora anledningen till lyftet är att André Nilsson och Felix Martinsson gjort comeback. Kanske inte bara för att dom båda är mycket skickliga fotbollsspelare, utan även för att deras blotta närvaro skänker hela laget en trygghet. 

Nilsson, var det ja. Det är inte utan att man sitter på jobbet den här tisdagsmorgonen och tycker att den skadeförföljde bollvirtuosen borde spela högre upp i seriesystemet. Touchen, blicken och de kvicka vändningarna är egenskaper som ibland får motståndarna att se ut som om dom lekt irländsk julafton…

För att ta ett exempel; ikväll möts Gais och Örgryte på Gamla Ullevi. Om, jag säger om, André inte drabbats av sina skador är det ju på den matchen hans derbyfokus borde vara. Men fotbollen är inte alltid logisk och rättvis, vilket Nilsson är smärtsamt medveten om.

Samtidigt som skadorna och de långa perioderna av tung rehabträning hämmat karriären har André aldrig gett upp. Kärleken till fotbollen och moderklubben Holmalunds IF imponerar på mig, och det skulle inte alls förvåna mig om han avgör derbyt. 

________________

För Gerdsken gäller det att skaka av sig förlusten mot Lidköpings FK senast. Något man garanterat gjort. Matchvinnartyper finns det gott om i GBK, men om Jacob Borg inte kan spela tycker jag att vågskålen tippar över till Holmalunds fördel.

Om vi pratar viktiga spelare är ”Jacco” lika viktig för gulsvart som André Nilsson är för HIF. Med bollen fastlimmad vid fötterna (ja så ser det faktiskt ut ibland) och sin smartness är han navet i Gerdskens spel. 

Om Borg missar derbyt minskar hemmalagets chanser att vinna derbyt med ganska många procent. 

I förhandstipsen, och när man pratar runt med en del folk på stan, tror väldigt många på Gerdsken. Jag är inte alls lika säker på att det blir hemmaseger.

Samtidigt är ett derby alltid ett derby, och det är sällan matchutvecklingen blir som man förutspått på förhand. 

Det enda vi vet är att spelarna kommer göra allt och lite till för att vinna årets första division III-derby i Alingsås.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.