Frias från bedrägeri vid flytt

Alingsås

Under fjolåret lurades en alingsåsare att betala för mycket pengar till en flyttfirma – två män som misstänkts för gärningen frias nu från bedrägeri.

Under slutet av fjolåret hölls en rättegången mot personer som misstänkts ha begått en rad brott knutna till flyttfirmor i Västsverige. En del åtalspunkter kunde då inte avhandlas utan togs upp vid en ny rättegång i Alingsås tingsrätt nyligen.

Under rättegången avhandlades en flytt som ett företag genomförde i Alingsås under fjolåret. I den delen anser tingsrätten det klarlagt att kunden i samband med flytten tvingades betala 4 000 kronor mer än vad som avtalats. Kunden blev utlovad att han skulle få pengar tillbaka för flytten från Skatteverket, men någon sådan utbetalning gjordes aldrig.

Tingsrätten slår nu fast att kunden i Alingsås har utsatts för ett bedrägeri. Rätten anser det dock inte är klarlagt att de båda misstänkta männen, 19 och 29 år, är de personer som varit på plats i samband med flytten. De båda frias därför från misstankar om bedrägeri.

Den 19-årige mannen frias även från misstankar om ett försök till utpressning som skett på annat håll. I samma dom fälls en 31-årig man för penningtvättsbrott. Han frias samtidigt från misstankar om grovt bedrägeri, grovt häleri, förskingring och olovligt förfogande. En tidigare utdömd villkorlig dom mot honom ska även omfatta det brott han nu fälls för.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.