Den långa segersviten för blåklädda Frisco bröts på tisdagskvällen. Foto: JENS FRITZSON

Frisco gick bet i jakten på tionde raka

Fotboll

Efter nio raka segrar fick serieledaren Frisco uppleva säsongens första nollpoängare i division II-serien. Detta efter förlust med 2–3 (1–3) borta mot Falköpings KIK.
– Förr eller senare kommer den här förlusten. Vi var inte med från start, säger tränaren Leif Andersson.

Friscos damer hade inför tisdagskvällens match nio raka segrar. I premiäromgången blev det kryss mot Falköpings KIK och när lagen möttes igen var därför Frisco varnat.

Det blev också en tuff start för de blåklädda som inte kom någon vart framåt medan ett försvarsstarkt hemmalag tidigt gick upp till 2–0 tack vare lyckade spelvändningar.

– Vi var inte riktigt med på deras snabba omställningar, och så var det även när vi mötte dom i premiären. Det är väl någonting vi borde träna på, men samtidigt är väl det deras starka sida, menar Alexandra Schwartz.

Det såg en smula hopplöst ut för Frisco, men då klev nämnde Schwartz in i banan och fick till en kanonträff som gick i nät.
– Ibland har man tur, ler hon och fortsätter:
– Skönt att vi tuggade på fast vi låg under med två bollar efter en kvart. Det kan ju lika gärna rinna iväg i såna situationer, och vi är ju heller inte vana vid pressen man har i ett underläge.

Reduceringen, som Frisco onekligen behövde, innebar rena scenförändringen. Då var det plötsligt Frisco som styrde och ställde. Flera bud på en 2–2-kvittering fanns, men istället kunde Falköping, ännu en gång på spelvändning, gå upp till 3–1. Bailey Danille Mc Donough reducerade på straff i slutminuterna, men fler mål blev det inte.

Det innebar säsongens första förlust för Frisco. En lite tung sådan, men jorden har ju inte gått under och laget är fortfarande i en jättebra sits med sex poäng ner till närmsta lagen Falköpings KIK och Vinninga.

– Det är så klart tråkigt att förlora en sån här match, men samtidigt ska vi vara jättenöjda med våra tio tidigare matcher och nio raka segrar, säger Schwartz som redan blickar fram emot de två hemmamatcherna före sommaruppehållet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.