Foto: Polisen
Polis hittade rånbytet. Snus för tiotusentals kronor blev bytet vid rånet i Hemsjö under fjolåret.

Fyra tonåringar åtalas för butiksrån

Hemsjö

Fyra unga killar från Göteborgstrakten åtalas nu för rånet mot butiken Snus2 i Hemsjö under fjolåret. Kontanter och snus till ett värde av närmare 50 000 kronor kom de över. Samtliga fyra nekar till brott.

Det var i mitten av september i fjol som fyra maskerade personer rusade in i butiken Snus2 i Hemsjö. Gärningsmännen, några dem beväpnade med kniv och yxa, uppträdde hotfullt mot de två personal som befann sig i butikslokalen. En av gärningsmännen högg med sin yxa i butikens kassadisk och det uttalades även hot om att skjuta en ur personalen.

Rånarna tvingade en ur personalen att visa var pengar fanns, och totalt fick gärningsmännen med sig 8 000 kronor i kontanter. Gärningsmännen fyllde även säckar med snus till ett värde av 40 000 kronor. Efter att ha lämnat butiken sprang de från platsen och klättrade sedan över ett viltstängsel och ut på E 20 där en bil hämtade upp dem.

Flera polispatruller i bil, och även en polishelikopter, larmades ut i jakten på flyktbilen som körde åt Alingsåshållet. Bilen vände sedan mot Göteborg och till slut svängde den in på en mindre väg i Lerum där färden tog slut. Från helikoptern hade polis då kunnat se hur det slängts ut föremål från bilen under färden.

Fyra unga män, alla i övre tonåren, greps av polis i Lerum och de åtalas nu för rån. Samtliga fyra nekar till brott. Tre av dem har varit mycket knapphändiga med att lämna uppgifter till polis och har mestadels svarat ”ingen kommentar” på de frågor som ställts. Vad polis har sökt svar på är bland annat hur avtryck från de misstänktas skor har hamnat inne i butiken i Hemsjö.

Läs mer i torsdagstidningen

  • Sedlar hittades i bilen
  • Vill inte kommentera något

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.