Foto: JÖRGEN BJÖRME

HIF krossade Götene

Fotboll

Holmalund tog en blytung seger mot Götene IF. 6-1 (3-0) slutade matchen. 

Båda lagen stod på nio poäng vardera inför matchen, men med segern idag klättrade HIF några placeringar.  Och nu har man endast fyra poäng upp till lokalkonkurrenten Gerdsken.

Holmalund har inte fått den inledning på säsongen som de hoppats på. Men idag tog de en övertygande seger efter att ha varit ruggigt effektiva i den första halvleken.

–Vi fortsätter med det vi alltid har jobbat med. Vi pumpar in det i grabbarnas huvud att de ska tro på det vi gör och det har börjat ge utdelning, säger tränaren Mikael Öhman.

Efter en jämn inledning så var det just Holmalund som skulle få utdelning. I den 15:e minuten så tog hemmalaget ledningen via Felix Martinsson.

Och efter den fullträffen så var det Holmalund för hela slanten.

2–0 kom i den 24:e minuten via en frispark där André Nilsson prickade Daniel Svenssons huvud. 3-0 kom i den 29:e minuten efter ett otroligt fint anfall som André Nilsson avslutade.

–Det första målet var väldigt viktigt eftersom Götene kändes lite farliga i inledningen. Men målet gjorde att vi kunde slappna av och sen kom även 2–0 och 3–0, vilket gav oss ännu mer andrum, säger Mikael Öhman.

Holmalund fortsatte kontrollera matchen och man utökade sin ledning till 4–0 i den 57:e minuten efter att André Nilsson lyft in bollen i en tom bur. Götene åkte även på en utvisning i samband med målet.

Gästerna skulle dock få in en reducering via ett självmål i den 63:e minuten.

Men närmare än så kom inte Götene och Holmalund kunde göra två mål till. Båda kom i matchens slutminuter där Oscar Widén stod för 5-1 efter ännu ett snyggt Holmen-anfall, och 6–1 stod Sebastian Bulow för.

6–1 blev även slutresultatet och nu väntar ett derby mot Gerdsken BK.

–Nu har vi två vinster med oss och det är skönt precis innan ett derby. Men ett derby är ett derby och allt vad det innebär, säger Mikael Öhman.

  • Leotrim Jusufi
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.