Alfred Johansson och hans Holmalund grejade en poäng på onsdagskvällen. Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

HIF kryssade mot serieledaren

Fotboll

Holmalund och IFK Tidaholm delade på poängen via 1–1 (1–0) i onsdagens match i vätan på Brogårdsvallen.
Ett resultat som hemmalaget ska vara mest nöjt med.

– Vi gör en bra match och visar bra moral, även om vi skulle kunna ha lite mer kyla. Om man jämför med derbyt i fredags är detta ett stort steg framåt, säger Mikael Öhman, tränare.

Det bjöds inte på något publikvänligt väder när Holmalund tog emot IFK Tidaholm på ett regnigt Brogårdsvallen under onsdagskvällen.

De tappra åskådarna som var på plats och hade struntat i VM-fotbollen på tv fick knappast se en match med skönspel men väl med mycket kamp. De rödklädda, som hade skakat av sig derbyförlusten mot Gerdsken i förra veckan, stod upp oerhört bra mot serieledaren. 

Och det började galant då ledningsmålet kom i den 24:e minuten. Alfred Johanssons hörnspark gick fram till Sebastian Sannestål som fick kontroll på bollen och hittade rätt med ett markskott.

Sedan var det nästan Tidaholm för hela slanten. Den starka arbetsinsatsen av HIF ledde till att ställningen stod sig halvleken ut och laget tummade heller inte på det hårda jobbet i den andra halvleken där regnet öste ner på det redan våta underlaget.

I 66:e minuten kom kvitteringen till 1–1, vilket sett till matchbilden var logiskt. Tungt för HIF som hade bränt ett friläge efter en fin spelvändning bara några minuter tidigare. Sedan luktade det onekligen segermål för bortalaget som var oerhört nära, men HIF lyckades hålla tätt bakåt.

– Tidaholm leder serien så det vore konstigt om dom inte skapade någonting, men sista tio tycker jag att det är vi som skapade mest vilket innebär att vi orkar över 90 minuter. 

Ur HIF:s synvinkel var det här en poäng med mersmak.
– Arbetsinsatsen var jättebra och den går inte att klaga på. Även om vi alltid går för vinst är jag jättenöjd. Jag ska ge killarna bra beröm när vi kommer in i omklädningsrummet, säger Mikael Öhman.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.