IBK står utan huvudtränare

Innebandy

IBK Alingsås får jaga ny tränare. Detta sedan Linus Sagré valt att inte förlänga kontraktet med klubben.
– Vi kunde inte mötas fullt ut, säger Sagré.

IBK Alingsås kvalade upp till allsvenskan så sent som i våras. Efter den sista matchen deklarerade Linus Sagré och assisterande tränaren Niklas Bengtsson att dom var sugna på att fortsätta leda laget ihop kommande säsong.
Men så blir det alltså inte.
– Mitt kontrakt gick ut i april, och vi har haft några samtal sedan dess. Kring dom stora delarna var vi överens, men det som fick mig att tacka nej var framförallt att vi inte delade bilden av satsningen på a-laget, säger Linus Sagré.
– En starkt bidragande orsak var att vi inte fick dom träningstider som vi hade hoppats på. Vi har många spelare som pendlar och att då träna mellan åtta och tio på kvällen är inte hållbart i längden, utvecklar han vidare.
Besviken?
– Jo, men det är klart. Jag hade gärna kört på en säsong till. Samtidigt tycker jag att visionen om spel i allsvenskan 2022 rimmar illa om man inte får dom förutsättningar som krävs för att lyckas.

Jörn Johansson, ny ordförande sedan ett par veckor (Johan Hugosson avgick i samband med årsmötet), säger till AT att man nu kommer att gå ut brett för att hitta en ny tränare.
– Vi har trots allt ett stort kontaktnät i föreningen, och det gäller att använda alla kanaler nu. Det är såklart inte optimalt att vi står här utan en huvudansvarig tränare och nu måste vi alla höja blicken och hitta en lösning, konstaterar Johansson.
Kunde ni i styrelsen gjort något annorlunda för att undvika den här situationen?
– Nu har jag ju inte varit ordförande speciellt länge, men vi var eniga när vi tittade på helheten. För oss handlar det trots allt om att se till just den. IBK Alingsås är inte bara herrlaget.

Jörn Johansson säger att man ska sitta ner med spelartruppen i veckan:
– När något sådant här händer väcks en del frågor och tankar som vi behöver ventilera med spelarna, hälsar han.

Niklas Bengtsson säger till AT-sporten att han har som ambition att fortsätta i sin roll som assisterande.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.