Foto: Katrin Niklasson
RÖSTER I KULTURHUSET. Utställningen Så minns vi, finns vi är en del av Alingsås kommuns program under EuroPride i augusti.

Kulturhuset queeras till

Alingsås

I augusti månad arrangeras EuroPride i Göteborg, och då hakar Alingsås på HBTQAI+-tåget. Redan i lördags bjöd kulturhuset på ett smakprov av den utställning som är en del av Alingsås program under EuroPride.

Alingsås kulturhus ingår i en HBTQAI+ grupp, samordnad av kommunerna i Göteborgsregionen. Med anledning av detta arrangeras en rad programpunkter på temat i Alingsås i mitten av augusti, i samband med att EuroPride äger rum i Göteborg 14-19 augusti.

En av programpunkten är utställningen Så minns vi, finns vi, framtagen i samband med uppmärksammandet av Förintelsen minnesdag 2018. I utställningen får besökare möta HBTQ-personer och allierade som delar med sig av erfarenheter, reflektioner och vittnesmål kring hur nazistiska tankesätt eller rasistiska strukturer påverkar idag. I lördags bjöds det dock på ett smakprov från den utställningen.

En annan programpunkt under de dagar då HBTQAI+ står i fokus är en filmfestdag på Palladium, där filmerna Charlie, Pride och Fucking Åmål visas.

Den tredje programpunkten har arrangörerna valt att kalla ”Queera till kulturhuset”.

– Vi kommer vara på museet, dit vi hoppas det kommer människor som identifierar som HBTQAI+ eller som är allierade och som vill bilda en referensgrupp i Alingsås, berättar Josefin Cowie, programansvarig på kulturhuset.

Det här är en artikel som tidigare har publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.