Så här såg det ut 2011, förra gången som Brunnshuset var en av ljusinstallationerna. Arkivbild: Hans Nerstu

Ljusslinga full av energi

Alingsås

Energi. Det är temat för årets Lights in Alingsås. Det är nu även klart hur årets ljusslinga kommer gå.

– Det är ett kraftfullt ord som ger näring till kreativiteten och kan användas på så många olika sätt. Även om det fortfarande är nästan fyra månader till start, känner i alla fall jag att det är svårt att bärga sig innan man får se vad våra inbjudna designers kommer göra med temat, säger projektledare Maria Björsson från Alingsås Energi, som från och med i år tagit över ansvaret för Lights in Alingsås, i ett pressmeddelande.

Så hur går då årets slinga? Den första installationen är förlagd till Färgeribron och därefter går slingan vidare till Hjelmqvistska gården. Slingans tredje stopp blir vid Brunnshuset och därefter går slingan till Stadskyrkogården, vidare ut i allén och avslutningsvis till Telegrafhuset.

– Vi har haft många fantastiska sträckningar tidigare, men den här gången har vi med flera väldigt klassiska Alingsåsplatser som vi tycker är estetiskt vackra redan utan ljus. Att få sätta dem i våra workshopledares händer känns väldigt spännande, säger workshop manager Margaretha Stenmark.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.