• Foto: ANNELIE PETTERSSON
    MÅNADENS LÄSARBILD MAJ. Bryggan vid stranden i Köpingsvik, Öland.
  • Foto: ELLEN PETTERSSON
    FOTOVINNARE. Annelie Pettersson.

Majbild med dramatisk kontrast

Alingsås/öland

Precis innan värmeböljan tog fart drog ett åskväder in över Öland. Alingsåsaren Annelie Pettersson fick bråttom att fotografera bryggan, som hon länge hade haft koll på.

– Vi har ett hus på Öland och jag har sett den där bryggan, som går så fint ut i vattnet, och tänkt att jag någon gång skulle stanna där och ta en bild, berättar Annelie Pettersson.

En dag i början av maj blev det äntligen av. Det var åskmolnen som avgjorde saken för Annelie.

Hann i tid

– Jättefina åskmoln. Jag parkerade bilen och nästan sprang ner till stranden. Det kunde börja regna och jag ville inte att solen skulle försvinna. Jag ville ha den effekten och de intensiva färgskiftningarna, fortsätter Annelie Pettersson.

Hon hann ta några bilder innan solen försvann en stund senare.

En av dem skickade hon in till bildgalleriet Läsarbilder här på AT-webben. Resultatet blev så bra att AT:s jury har utsett den till maj månads läsarbild, i hård konkurrens med många fina somriga bilder.

Det var såväl kompositionen som dramatiken och färgerna juryn föll för.

Bryggan ligger i Köpingsvik vid Borgholm. Längst ut på den finns stora, fina grindar, som bara skymtar på Annelies bild, och bakom dem en servering.

– Jag har sett fina vinterbilder på bryggan men sommartid är det ofta så mycket folk på stranden, säger Annelie, som är glad för att hon fick fotografera den i lugn och ro.

Foto i familjen

Annelie Pettersson har ofta kameran med sig när hon är ute och promenerar eller cyklar.

– Fotointresset har alltid funnits där, till och från, säger hon och fortsätter:

– Jag har en son och en dotter som också fotograferar en del och vi lånar objektiv av varandra.

Dottern Ellen har förresten också skickat in många bilder till Läsarbilder, särskilt med familjens hundar som motiv. En av bilderna vann omröstningen om 2014 års bästa läsarbild.

Annelie Pettersson fotar helst natur och landskap, men ibland också hundarna.

Tre bilder får hedersomnämnanden – se torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.