Foto: PRESS
Dags att lösa mysterier. Nu startar sommarens deckarvandringar.

Nu startar sommarens barndeckarvandringar

Alingsås

Nu är Moa och Måns i Hemliga Klubben tillbaka igen. Torsdag 28 juni startar sommarens deckarvandringar i Alingsås, där barn själva får bli deckare.

Barnen får följa med Moa och Måns, deckarna i Hemliga Klubben, på hemligt uppdrag under en dryg timma. Man får uppleva Alingsåsmiljöerna som speglas i Hemliga Klubben-böckerna samtidigt som man löser ett mystiskt och klurigt fall.

Moa och Måns tar med barnen på en tur bland stadens innergårdar och gränder där man letar ledtrådar och samtidigt får lära sig deras hemliga skriftspråk. I samband med vandringen får barnen också besöka Hemliga Klubbens högkvarter från böckerna.

Deckarvandringen bygger på ett nytt, specialskrivet deckarfall för vandringarna av Susanne MacFie, författaren till Hemliga Klubben-böckerna.

– Vi skapar olika aktiviteter runt våra böcker, dels för att inspirera barn till att läsa och skriva, men också för att ge barn och familjer roliga och spännande upplevelser kopplade till böckernas värld. Deckarvandringarna är ett led i detta, säger Susanne MacFie.

Det blir vandringar varje torsdag och fredag hela sommaren till och med 17 augusti.

Läs mer i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.