Foto: TOTTE VESTERLUND
DESIGNER. Martin Gårdling, parkourföreningen Velox Freeruns grundare och ordförande, har designat parken som beräknas bli klar i månadsskiftet juni-juli.

Parkourpark blir ett lyft

Alingsås

Snart begåvas Savannen med en ny idrottsanläggning. I mitten av sommaren kan parkourparken stå klar.
– Jag tror att det kommer att bli ett jättelyft med ett ställe att träna på utomhus, säger Martin Gårdling, parkourföreningen Velox Freeruns grundare och ordförande.

Det våras för Savannen.

Skateparken är i praktiken klar. De gamla poolerna har fräschats upp och en ny street­del har tillkommit.

Intill denna kommer en parkourpark, som beräknas stå klar i månadsskiftet juni-juli, att anläggas.

Skateparken kostar ungefär 4,5 miljoner kronor och parkourparken cirka 1,2 miljoner kronor. Totalsumman blir därmed omkring 6 miljoner kronor, om inget oförutsett inträffar.

”Ett stort intresse”

Parkourparken fanns med som en option i upphandlingen som företaget ENR vann.

– Vi har förstått att det finns ett stort intresse för parkour i staden. Det är många ungdomar som håller på med det, och efter lite processande med entreprenören kom vi fram till att det känns bra att aktivera optionen, säger Bengt-Göran Kullner, numera fastighetsansvarig på kommunledningskontoret, som var med och startade upp projektet på kultur- och fritidsförvaltningen.

Bengt-Göran Kullner fortsätter:

– Det vi har lagt på skate och parkour motsvarar ungefär kostnaden för en av konstgräs­anläggningarna som anlagts i Noltorp och Gerdskenvallen. Sedan har vi skateanläggningen i Sollebrunn som kostade ett par miljoner kronor.

– Även de oorganiserade ungdomarna har fått ett rejält tillskott. Där har politiken tagit i på rätt sätt och skapat förutsättningar att göra bra grejer.

Parkourparken har designats av Martin Gårdling, som grundade parkourföreningen Velox Freerun i Alingsås. En förening, med 350 medlemmar, som han även är ordförande i.

Läs mer i lördagstidningen om hur parkourparken kommer att se ut

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.