Foto: Katrin Niklasson
FÖREBILDER. Elisabeth Olsson och Caroline Svahn har fått motta utmärkelsen Positiv förebild.

Positiva förebilder prisade

Alingsås

Det blev en känslosam stund när Alingsås rotaryklubbar igår delade ut utmärkelsen Positiv förebild till Elisabeth Olsson och Caroline Svahn.

Det är Alingsås Rotaryklubb som tillsammans med Alingsås-Nolhaga Rotaryklubb delar ut utmärkelsen Positiv förebild, för att premiera positiva förebilder i Alingsås, som verkar som föredömen för andra unga.

Brinner för teater

I fredags fanns årets stipendiater, Elisabeth Olsson och Caroline Svahn, på plats på Grand Hotel för att motta sina diplom och sina prischeckar på 3 000 kronor vardera.

– Jag är så glad att jag fått chansen att göra det jag gör. Jag brinner verkligen för teater, säger Caroline Svahn, som är initiativtagare till musik- och teatergruppen De glada knölarna, som består av skådespelare med funktionsvariationer.

Ett dolt funktionshinder

Caroline ger även föreläsningar där hon berättar om sitt liv och sina erfarenheter, genom vilka hon förmedlar hopp åt andra.

– Det känns viktigt att berätta om funktionshinder som inte syns, som i mitt fall ett intellektuellt funktionshinder, säger hon.

MatGlad-ambassadör

Den andra stipendiaten, Elisabeth Olsson, är MatGlad-ambassdör och har under flera år varit en inspirationskälla för många med funktionsvariationer gällande att klara sin matlagning själv med hjälp av appen MatGlad.

Hon framkallade tårar hos många av åhörarna då hon gav sitt tacktal.

Har vuxit

– Fram till för några år sedan hade jag stora sociala svårigheter. Jag hade aldrig vågat stå här framför er och hålla tal, säger Elisabeth, som sedan fortsatte berätta om vad engagemanget i MatGlad betytt för henne och det självförtroende det gett henne. Ett självförtroende hon nu vill ingjuta i andra.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.