PRESSBILD
Hela Qiiwi-teamet samlat.

Qiiwi köper spelstudio

alingsås

Alingsåsföretaget Qiiwi Interactive köper den cypriotiska spelstudion Milliplay för 5,6 miljoner kronor.

– Jag är övertygad om att båda bolagen kommer att komplettera varandra mycket väl inom kunskapsutväxling, vidareutveckling av befintliga produkter och framtida satsningar, säger Qiiwis vd Erik Dale Rundberg i ett pressmeddelande.

– Vi vill öka vår tillväxttakt rejält och skapa förutsättningar för att kostnadseffektivt kunna skala upp Qiiwi och kunna lansera fler kraftfulla speltitlar med lång levnadstid samtidigt som vi kan förvalta befintliga titlar, fortsätter han.

Erik Dale Rundberg tillägger också att en lokal närvaro på Cypern skapar en möjlighet att kostnadseffektivt skala upp mobilspelsföretaget Qiiwi inom befintliga och nya områden för att ytterligare kunna öka sin tillväxttakt.

Köpeskillingen ska erläggas med nyemitterade aktier i WeAreQiiwi Interactive AB, enligt bemyndigande från företagets årsstämma. 

Bakom Milliplay står svensken Robert Olsson, en erfaren IT-entreprenör som sedan 2010 bor och verkar på Cypern. Han kommer utöver sin verksamhet i Milliplay att framöver vara ”Senior Advisor” till Qiiwi.

Milliplay beskrivs som en ung och innovativ mobilspelstudio, specialiserad inom speltypen match-3. Detta är en särskild typ av pusselspel som gjorts världskänd och populär under de senaste åren av spel som bland andra Candy Crush Saga.

Milliplay har tagit fram spelet Magic Gifts, som släpptes för iOS 2017, och Magic Potions Castle som ännu inte har lanserats.

Milliplays team består för närvarande av sju anställda, med kompetenser som bedöms kunna komplettera teamet i Qiiwi, och ge starka synergier både för vidareutveckling och fortsatt expansion av Qiiwis flaggskeppstitel Backpacker och för utvecklingen av helt nya titlar och koncept.

På Cypern finns dessutom god tillgång till skickliga mobilspelutvecklare och designers. Personalkostnaderna där är cirka 40 procent lägre än i Sverige.

Qiiwi Interactive grundades för cirka sex år sedan av de fyra alingsåsarna Erik Dale Rundberg, Marcus Dale Rundberg, Andreas Bergström och Daniel Svensson. De tilldelades utmärkelsen Årets unga entreprenör 2017 i Alingsås kommun vid Entreprenörsgalan tidigare i år.

I höstas noterades företaget på Aktietorget.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.