Foto: Jörgen Björme
BIL EFTER BIl. Rekordmånga välvårdade och fräcka amerikanare och veteranbilar av andra märken intog Tånga hed och årets Nostalgifestival under lördagen.

Rekordmånga på Nostalgifestivalen

Vårgårda

På lördagförmiddagen var det en lång karavan av bilar som rullade till Tånga hed och Nostalgifestivalen. Och köerna till publikinsläppen ringlade sig också långa. Den 15:e upplagan av festivalen lockade rekordstor publik.

Nostalgifestivalen är ett enda stort eldorado för alla som älskar 1950-1970-talet och dess prylar, med tonvikt på 1950-talet.

Lördagen bjöd på kanonväder med strålande sol. Det var bilar överallt. De stod parkerade på hela heden ända till (och på) Tånga IP.

Inne på Tångaområdet fanns läckra och välvårdade amerikanare och andra bilar av äldre modell uppställda för allmän beskådan.

50-talsmusik

Lite överallt på området spelades det rockabillymusik och klassiska rocklåtar från 1950-talet.

Från scenen framfördes bland annat härliga Elvislåtar som Blue Suede Shoes och Return To Sender och då svängde Nostalgidansarna runt i det strålande solskenet samtidigt som många tittade på och diggade till låtarna.

Vintagekläder

Otaliga var de som fanns på plats och sålde nostalgiprylar både utomhus och i Tångahallen. Det mesta fanns att köpa: vinylskivor, vintagekläder, affischer, klistermärken, jukebox, radioapparater, gamla lampor, böcker, bilprylar med mera.

– Jag kommer från Örebro och det är tredje året jag är här. Det är en jättebra festival. Jag handlar vintagekläder och möbler, sa Moa Holmlund, som nyss anlänt när vi träffade henne. Senare såg vi Moa med en välfylld påse kläder och ett strålande leende.

Läs mer och se många fler bilder i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.