Foto: TOTTE VESTERLUND
ARRANGERAR ALLSÅNG. Ulrik Lindelöv driver Nolhaga slott och Emma Andersson är restaurangchef.

Allsång ska lyfta Nolhaga slott

Alingsås

Här är det senaste tillskottet i Alingsås nöjesliv. I sommar blir det allsång på Nolhaga slott – med början på onsdag.

Ulrik Lindelöv är inne på sitt fjärde år som ansvarig för Nolhaga slott. Nu vill han bjuda alingsåsarna på fler aktiviter i slottet och den omkringliggande parken.

Som ett led i detta blir det i sommar allsång på Nolhaga slott vid fem tillfällen: 6 juni, 27 juni, 11 juli, 18 juli och 15 augusti.

Simon Ljungman, känd bland annat från Håkan Hellströms kompband och TV-programmet På Spårets husband Augustifamiljen, inleder och avslutar allsången. Medverkar gör också sångerskan Yeni Karlsson.

– Det måste hända mer grejer i Alingsås och i Nolhaga. Vi vill få igång fler aktiviteter här. Claes Adelsköld som byggde upp Nolhaga på 1880-talet sa redan då att det här skulle vara en park för alla alingsåsare, säger Ulrik Lindelöv, som driver Nolhaga slott, och fortsätter:

– Man kan sätta sig här hos oss och ta en fika, eller bara slå sig ned på gräsmattan och få ett allsångshäfte.

Speciallåt för Nolhaga

På onsdag den 6 juni är det alltså dags för det första av fem tillfällen. Samma dag firas Sveriges nationaldag i Nolhaga park.

– Då kommer det att vara 200-300 personer i parken. Vi hoppas att några stannar kvar då, säger Ulrik Lindelöv.

Artisterna väljer själva vilken musik som ska sjungas. Och Simon Ljungman har tolkat ”Fjäriln vingad” så att den passar Nolhaga.

– Den är tänkt att återkomma, säger Ulrik Lindelöv.

Vad betyder det att få hit Simon Ljungman?

– Det är fantastiskt. Jag och Simon har diskuterat det här i flera år. Det är först nu som vi har hittat passande datum.

Ulrik Lindelöv är inte heller främmande för att ha med orkester eller husband i framtiden om allsångssommaren faller väl ut.

– Vi får hoppas att det fantastiska vädret håller i sig, konstaterar han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.