Alingsås KIK var av uppenbara skäl mycket glada efter derbysegern mot Hemsjö. Foto: JENS FRITZSON

Segerjubel för Alingsås KIK i derbyt

Fotboll

På fredagskvällen spelades ett prestigefyllt division III-derby mellan Hemsjö och Alingsås KIK. En match där Hemsjö skapade flest chanser, men det var ändå gästerna som fixade de tre poängen efter seger med 2–0 (2–0).

– Trots att vi saknade ett antal spelare spelade vi bra och hade ett stabilt försvarsspel. Vi fick mestadels inrikta oss på försvar, men vi satte våra lägen som vi fick och det är ju målen som räknas, konstaterar KIK:s lagkapten Sandra Nilsson som var en klippa i backlinjen.

De blåkläddas mål kom genom Fatjona Leku och Julia Fröberg i den första halvleken. Hemsjö, som har haft en tung säsong så här långt, hade två ramträffar och tre farliga skott precis utanför stolpen. Ja, det var faktiskt helt sanslöst att de gulsvarta inte ”målade” den här kvällen.
– Det är så jäkla tråkigt. Jag tror att det är ett Hemsjösyndrom, både för herrarna och damerna. Bollarna sitter ju aldrig, säger Lisa Andersson, Hemsjös målvakt för kvällen.

Alingsås KIK, som är nykomling i trean, har därmed tagit 20 poäng på tolv matcher och får benämnas som ett stabilt mittenlag.
– Det är en speciell känsla att vara nykomling, men vi har gjort det väldigt bra. Vi har ju knappt fått in några nyförvärv förutom Jessica Julin, säger Sandra Nilsson som gör sin andra säsong i laget.

Noterbart är att KIK:s målvakt Anna Nordgren fick kliva av tidigt i matchen efter att hennes tumme hoppat ur led. In istället kom Sanna Wirtberg som gjort comeback den här säsongen efter flera års uppehåll.

Läs mer i lördagstidningen:

  • Så bygger KIK för framtiden

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.