AIF åkte på säsongens första förlust på fredagskvällen. På bilden har Kronäng precis gjort 2-0. Foto: JENS FRITZSON

Stor besvikelse i AIF

Fotboll

Alingsås IF hade en kavalkad av skott och var på vippen att kvittera på slutet. Men det blev 1–2 (0–1) hemma mot Kronäng och säsongens första förlust.
– Jag kan inte begära fler målchanser än vi hade, det går inte, säger tränaren Niklas Klingberg.

De grönklädda öppnade division IV-serien alldeles strålande med sju segrar och ett kryss. Men hemma på Mjörnvallen på fredagskvällen fick serieledaren verkligen bita i det sura äpplet.

Sett till spelet och målchanserna var det här en match som laget borde ha vunnit.
– Det är såklart jättetråkigt, men när vi har tio högkvalificerade målchanser och skickligheten framåt brister får vi skylla oss själva, suckar Klingberg.

AIF fick en chockstart redan i fjärde minuten när Kronäng tog ledningen. Efter det var det AIF som styrde spelet medan gästerna visade prov på kompakt försvarsspel.

Kvitteringsmålet låg på lut flera gånger, men istället ökade Kronäng på till 2–0 på en kontring i 65:e minuten. Passningen i straffområdet tog på en AIF-spelare och ställde målvakten James Clark vilket resulterade i att bollen snöpligt rullade in i mål.

Men kvarten senare tändes hoppet. Det var då Felix Hjertqvist Jonssons skott utifrån lurade målvakten totalt och seglade in i det vänstra krysset. Därefter skapade laget ett gäng giftiga lägen framåt och Kronäng kom undan med blotta förskräckelsen. Därmed är AIF:s första förlust i årets seriespel ett faktum.
– Det tar inte bort det tråkiga, men det hade varit mer oroväckande om vi hade stått här efter matchen och inte hade skapat något framåt, resonerar Klingberg.

Att det rådde stor besvikelse bland hemmaspelarna gick inte att undgå.
– Tråkigt och mycket frustrerande att vi inte får in bollen på alla våra lägen. Trycket och chanserna vi hade på slutet var helt sjukt. Vi måste vara mer på tå i avslutningslägena, säger Andreas Johansson kritiskt.

Trots förlusten är AIF alltjämt i serieledning och har fyra poäng ner till de tre lagen bakom.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.