Strålande studentglädje på Sundler

Vårgårda

Årets Sundlerstudenter sprang i fredags ut från skolan för sista gången. De gjorde det med stora leenden. De tre årens studier över och nu väntar antingen fortsatta studier på högre nivå eller jobb.

Dagen till ära var vädret enastående vackert. Strålande solsken från en ljusblå himmel. Sparbankens termometer visade 28 grader i skuggan, puh… För alla killar i mörka kostymer var det extra pressande varmt, tjejerna i sina vita studentklänningar hade det något ”svalare”.
 
Klassvis utspring
 
Skolans rektor Maria Eriksson Svanberg inledde och tackade för att skolan fått haft de fantastiska ungdomarna i tre år.
Därefter ropades studenterna klassvis ut av respektive handledare. Först ut var barn- och fritid samt vård och omsorgseleverna.
Gemensamt för alla var att de hade vita studentmössor, visselpipor i munnen och konfettismällare gav extra feststämning när de sprang genom leden av familjemedlemmar, vänner och andra som kommit för att vara med.
 
Folkfest
 
Överallt syntes anhöriga hålla plakat föreställandes studenterna när de var betydligt yngre. Och man hade förstås med sig blommor, gula och blå samt en hel del rosor i olika kulörer, som hängdes över studenternas nackar.
Det fotograferades mer än någonsin med kameror och mobiler. Alla tycktes föreviga ungdomarna på bild. Några öppnade också skumpabuteljer för att fira lite extra.
 
Det blev en dag som ungdomarna minns länge. De går alldeles säkert en ljusnande framtid till mötes. För utbildning och kunskap är alltid värdefull att bära med sig i kommande yrkesliv.
 
Se fler bilder från studenten i lördagens AT.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.