Utökade misstankar mot häktad

Herrljunga

En 32-årig man som sitter frihetsberövad har omhäktats – samtidigt har brottsmisstankarna mot honom utökats.

I slutet av maj häktades en 32-årig man för tre stölder och ett tillgrepp av fortskaffningsmedel. Gärningarna har inträffat i Herrljunga under våren. Mannen häktades även för ett försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel i Alingsås under våren.

Nyligen begärde åklagaren mer tid för att färdigställa utredningen mot den 32-årige mannen. När han begärdes omhäktad hade nya brottsmisstankar mot honom tillkommit. I slutet av förra veckan beslutade Alingsås tingsrätt att mannen ska vara fortsatt häktad. Han är, förutom de brott han tidigare häktats för, nu även på sannolika skäl misstänkt för ett häleri i Herrljunga samt stöld och hot mot tjänsteman i Borås.

Som skäl för den fortsatta häktningen anger tingsrätten risken för att 32-åringen fortsätter att begå brott, eller att han förstör utredningen, om han befinner sig på fri fot. Åtal mot honom ska vara väckt i slutet av nästa vecka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.