Arkivbild: FILIP LANDQVIST
Kommunpolis Robert Möörk.

Varnar för inbrottsliga

herrljunga

Mellan den 13 och 23 juni skedde det sju bostadsinbrott i Herrljunga. Så många på så kort tid är mycket ovanligt och polisen går nu ut och rekommenderar ökad vaksamhet i Herrljunga. Inbrottens art gör att polisen misstänker att det kan röra sig om en liga.

– Ska du resa bort se till att du har någon granne eller någon annan som ser till huset varje dag, säger kommunpolis Robert Möörk.

Sammanlagt har det varit tolv bostadsinbrott i Herrljunga i år. Sju av dessa har skett bara de senaste veckorna. Det är området och bostäderna kring Haraberget som har varit mest utsatta.

I samband med det ökade antalet inbrott höjer polisen ett varningsfinger för boende i området och ber om ökad uppmärksamhet. På polisens Facebook-sida skriver de följande:

”Trist men vi får konstatera att flertalet villainbrott skett de senaste veckorna i Herrljunga. De flesta har skett på insynsskyddade baksidor både dag och nattetid.

Flera villaägare har upptäckt att olika trädgårdsföremål placerats på ologiska platser på tomten. Vid ett av inbrotten hade en hink som stått vid vattenslangen flyttats till framför entrédörren.

En förhöjd vaksamhet en tid framöver är att rekommendera. Tipsa polisen via tel 114 14 eller polisen.se om liknande fenomen upptäckts av er som vaktar andras hus eller om misstänkta personer eller fordon iakttas. Ring alltid 112 vid misstänkt pågående inbrott!”

Kommunpolis Robert Möörk berättar att det i nuläget inte finns någon eller några misstänkta. Polisen har dock gjort tekniska utredningar och säkrat en del spår och man har också jobbat extra både både dagtid och kvällstid i Herrljunga och stoppat flera personer för kontroll.

– Vi håller alla vägar öppna och ingenting är uteslutet. Men det finns en del ledtrådar, säger Möörk.

Läs mer i lördagstidningen:

  • Så har tjuvarna tagit sig in
  • Polisens bästa tips

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.