Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM

Västtrafik satsar nytt 2019

Alingsås

Fler avgångar med Alingsåspendeln och regiontågen samt ett nytt upplägg av stadstrafiken i Alingsås. Det blir några av nyheterna hos Västtrafik nästa år.

Under nästa år satsar Västtrafik på ny och utbyggd kollektivtrafik för 28 miljoner kronor. Det beslutade Västtrafiks styrelse på fredagen. Beskedet innebär nya linjer och tätare turer på flera befintliga linjer. Den nya trafiken börjar köra den 9 december i år.

Flera av trafikförändringarna görs, enligt ett pressmeddelande, för att korta restider och erbjuda bättre resmöjligheter under kvällar och helger.

Tågtrafiken utökas med längre tåg med plats för fler ombord och fler avgångar. Alingsåspendeln, Skövde-Göteborg och Varberg-Göteborg är några av tågsträckorna som får fler avgångar.

I Alingsås, Kungälv och Skara görs linjenätet för bussarna om helt, för att bättre passa resenärernas behov. I Alingsås är det för att passa tågens tider bättre och minska bytestiderna.

Hittills i år har resandet hos Västtrafik ökat med fem procent.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.