Foto: STEFAN SAMUELSSON
Vattnet kommer upp genom asfalten på Solgatan, där ett hinder har satts upp.

Vårdcentral och polis utan vatten

alingsås

Ett antal fastigheter med viktiga samhällsfunktioner i centrala Alingsås blev utan vatten från klockan 16 och några timmar framåt på tisdagen. Orsaken var en vattenläcka på Solgatan.

Solgatan går bredvid polishuset mellan Kungsgatan och Norra Strömgatan. Tekniska förvaltningen skrev på kommunens hemsida att vattnet stängdes av på delar av Kungsgatan och att fastigheter i området kring polisstationen fram till Rådhuset skulle vara utan vatten från klockan 16 och framåt.

Det berörde bland annat polisstationen, vårdcentralen Bräcke diakoni, gamla försäkringskassan, Rådhuset, gamla Teliahuset, Kabomhuset och fastigheterna Kungsgatan 10-12 i korsningen Kungsgatan/Västra Kyrkogatan.

Kommunen hoppades att vattnet skulle kunna kopplas på igen någon gång runt 18-tiden. På onsdagen meddelade man att arbetet är avslutat, men att det drog ut något längre på tiden än vad som var tänkt på grund av att ytterligare en läcka uppstod under arbetets gång.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.