Foto: MIKEY LENNARTSSON

VIK föll med uddamålet

Fotboll

Vårgårda IK fortsätter att ha det jobbigt i division II. Hemma mot Örebro Syrianska föll laget med 3–4 (0–2), och det var deppigt i hemmalägret efteråt. 

Under ett par minuter efter slutsignalen var det knäpptyst bland VIK-spelarna. Besvikelsen gick minst sagt att ta på efter ännu ett nederlag. 

– Klart att det känns tungt, speciellt med tanke på att vi höjde oss rejält efter paus och var bättre än dom. Tyvärr var vi inte alls lika bra i första, säger Karl-Anton Pettersson som gjorde blixtcomeback i de röda tröjan. 

– Jag har bara gjort en träning, men kände någonstans att jag ville vara med och hjälpa laget nu när man har så många skador. Jag var såklart trött på slutet, men kroppen höll ändå hyfsat, fortsätter han.

Efter den första halvleken var ställningen 0–2 och inte mycket talade för VIK i det läget. Men pigge inhopparen Ibrahim Alushajs 1–2 mål efter 67 minuter gav hemmalaget hopp. 

Strax därefter hade också anfallaren Albinot Rexhepi ett jätteläge att kvittera, men Örebros målvakt stod i vägen. 

Istället för 2–2 där kunde Örebro öka på sin ledning två gånger om inom loppet av tre minuter efter svagt försvarsspel av Vårgårda. 

Trots dom baklängesmålen gav inte VIK upp och Albinot Rexhepis reducering med kvarten kvar skänkte hemmalaget nytt hopp.

Man skulle också få in 3–4 via inhoppande mittbacken Mattias Martinsson, och efter den fullträffen återstod sex minuter, inklusive övertid. 

Vårgårda lyfte upp folk och hotade genom ett par fasta situationer, men några fler mål blev det inte. 

Nu återstår en match innan VIK går på sommarledighet, och den spelas nästa lördag borta mot Karlstad BK. 

En match där Karl-Anton Pettersson också kommer att vara med i. 

 

Mer om matchen, och fler kommentarer i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.