AIF föll stort i första omgången av Svenska cupen. Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

AIF ute ur Svenska cupen

Fotboll

Det blev som väntat en alltför tuff uppgift för AIF i Svenska cupen-mötet med division II-laget Sävedalen på tisdagskvällen.
– Vi hade inte en chans, säger tränaren Niklas Klingberg efter 1–6 (0–3) på Noltorpsvallen.

AIF saknade åtta spelare och kunde inte ge Sävedalen den match man hade önskat.
– Det kan låta som en undanflykt och vill inte på något sätt skylla ifrån mig, men med tanke på dom spelarna vi saknade förstod jag på förhand att det skulle krävas något oerhört av oss för att ha en chans att vinna, menar Klingberg som tillsammans med tränarkollegan Calle Skoglöf samt några 15-åringar fick agera avbytare för att få ihop en bänk.

– Om vi hade fullt lag och dom kommit med lite tveksam inställning hade det skiljt mindre. Då hade det kanske varit 60-40 till deras favör, men nu hade vi inte en chans.

Som sagt, Sävedalen var numret för stort och när tre snabba mål föll i den första halvleken var hoppet i princip ute för AIF.

Andreas Johansson tröstmålade till 1–5 i den 83:e efter fint förarbete av Ludvig Andersson. Bara någon minut senare kom 1–6.

Klingberg tyckte naturligtvis att det var tråkigt att siffrorna rann iväg, men såg samtidigt något positivt efter storförlusten.
– På något sätt var det bra att vi fick en väckarklocka, sett till vår fysiska nivå. Vi måste vara närvarande och träna, det har varit drygt tio spelare på träningarna på slutet. Det funkar kanske i division IV, men det är inte ett beteende som gör att vi kommer ta kliv framåt på sikt.

Vid seger hade AIF ställts mot ett lag från allsvenskan eller superettan i nästa omgång. Istället är det Sävedalen som får den möjligheten.
– Det hade varit superhäftigt. Jag minns Landvetter som spelade inför flera tusen mot IFK Göteborg förra året.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.