Foto: PRIVAT
FÖRST. E Sundell AB blev först i Sverige med det nya certifikatet. Från vänster i bild: Evert Larsson, vd A3cert, Erik Sundell, vd E Sundell AB, Cecilia Fransson, kvalitetschef A3cert.

Alingsåsföretag först med nytt certifikat

Alingsås

E Sundell AB har som första företag i Sverige, och förmodligen även i Europa, erhållit certifikatet för arbetsmiljö enligt standarden ISO 45001:2018.
– Det känns väldigt roligt, säger vd:n Erik Sundell.

I mars gick den nya ISO-standarden igenom.

Och den 29 juni fick det Alingsåsbaserade certifieringsorganet A3cert ackreditering, av Swedac, för att ge ut certifikatet.

– Jag kollade lite, och det verkar inte finnas något annat sådant certifikat utlagt i Europa. Swedac i Borås var snabba med att ge oss ackreditering. Det är skoj att vara först, och att få dela ut det till ett bolag här i Alingsås, säger Evert Larsson, vd på A3cert.

”Gediget arbete”

Erik Sundell, vd på E Sundell AB som fått certifikatet, är naturligtvis även han nöjd.

– Det känns väldigt roligt. Vi har alltid tyckt om nya utmaningar och ny teknik, och detta är del av det. Vi jobbar med att vara i framkant, säger han.

E Sundell AB gör anläggningsjobb för infrastruktur på offentlig upphandling.

– Kvalitets- och miljösystem ger högre poäng i upphandlingar, och nu börjar även arbetsmiljö att komma in i den kravspecifikationen.

Hur är processen med att få ett certifikat?

– Det är ett gediget arbete med mycket dokumentation som ska fram. Man ska visa på att man kan leverera det som ISO-standarden kräver. Och sedaan kommer en revisor och reviderar grejerna som vi har plockat fram som i fallert med A3cert.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.