Bättre än Netflix

Allmänt

Letade efter information på Alingsås kommuns hemsida och råkade hamna på en inspelning av senaste kommunfullmäktigemötet. Vem i hela världen har lust att lyssna på något sådant var min första tanke, men  hängde kvar och blev alltmer fascinerad. 

Vem hade kunnat ana att skiljelinjen mellan Alla Goda Gåvors Givare och de som eftersträvar balans i kommunens ekonomi skulle vara så skarp? 

Trots alla behjärtansvärda ändamål räcker de inte till, utan man uppfinner utan betänkligheter ytterligare projekt att pytsa ut skattepengar på. Att få majoritet för nonsensprojekt i Alingsås kommunfullmäktige förefaller busenkelt. 

Att projekten inte nämnvärt bidrar till kommuninvånarnas bästa väger lätt. Att framstå som en god människa genom att pytsa ut skattepengar till höger och vänster väger tyngre. 

Man skulle önska att kommunfullmäktigeledamöterna vore mer angelägna om att se till att pengarna räcker till de lagstadgade verksamheter som kommunen är ålagd att sköta.

Det framkom också under fullmäktigemötet att skuldsättningen som uppstod 2012-2014 i Alingsås Kommun tillhör de absolut största kommunala skuldsättningarna i Sverige. Utslaget på alla kommuninvånare mellan noll och hundra år är skulden nästan hundratusen kronor per kommuninnevånare, berättade kommunalrådet. Att minska skuldsättningen samtidigt som lagstadgad verksamhet upprätthålls torde vara en jätteutmaning. 

Den som tröttnat på fotboll och Netflix kan med fördel knappa in kommunfullmäktigemötet på Alingsås hemsida och stifta bekantskap med de som bestämmer om våra liv och våra skattepengar. Ni kommer att slås av häpnad, jag lovar.

  • Otis
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.