Cupgeneralen Anders Hurtig hoppas att alingsåsarna har ett förlåtande förhållningssätt under nästa vecka. Foto: JENS FRITZSON

Cupgeneralens råd: ”Ta cykeln”

Fotboll

När Gothia cup spelas i Alingsås nästa vecka kommer flera tusen besökare. Cupgeneralen Anders Hurtig ger stadens invånare ett råd.
– Det kommer att bli trångt. Jag rekommenderar folk att ta cykeln.

Det råder bråda dagar för cupgeneralen Anders Hurtig inför fotbollsfesten och han är oerhört tacksam över de lokala idrottsföreningarna som bistår.
– Det är många som tror att det bara är AIF som bedriver Gothia cup i Alingsås, men så är det ju inte. Det är ju flera föreningar som är involverade i detta och det är vi jätteglada för, säger han och fortsätter:
– Jag hade gärna sett fler, men samtidigt är vi medvetna om att det är semestertider och alla har inte möjlighet.

Närmare 400 matcher spelas i Alingsås i nästa vecka och 150 lag kommer till spel. Bland de runt 2 500 spelarna kommer 2 000 att bo i Alingsås och resten är tillresta.

Lägg därtill ledare, domare, familj, släkt, vänner och övrig publik så förstår ni säkert att det kommer röra sig fler människor än vanligt i Alingsås.
– Har man möjligheten att ta cykeln till stranden så rekommenderar jag det eftersom det kommer vara trångt på Viktoriagatan. Stor hänsyn och förlåtande förhållningssätt tror jag är viktigt. Jag hoppas att vi alingsåsare tillsammans ser det här som en jättegrej för staden och visar upp den från sin bästa sida, säger Hurtig.

Mer inför Gothia cup-festen i lördags-AT.

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.