Fälgfärd slutade i bilbrand

Herrljunga

En färd på fälgar ledde till en bilbrand i Ljung, Herrljunga, vid tvåtiden natten till i dag, lördag. 

Föraren fortsatte att köra bilen trots att något, eller några, däck hade fått punktering och det slog gnistor om fälgarna. Bilen körde sedan troligtvis in i en trottoarkant vilket gjorde att det gick hål på bränsletanken. Gnistorna antände bränslet från bilen, och fordonet liksom vägbanan började att brinna.

Mannen som framförde bilen ska, enligt Räddningstjänsten i Herrljunga, ha kört ett antal hundra meter med bilen brinnande innan han styrde till vägkanten och stannade. Mannen tog sig oskadd ut ur bilen som totalförstördes i branden. 

En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad, enligt polisen i Alingsås.

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.