Christian Sturehag framför skärmen i Åmanska parken som kommer visa matchen mellan Sverige och England.. Foto: Filip Landqvist

Folkfest i Åmanska parken

Alingsås

Nu är det klart att Sveriges kvartsfinal mot England i fotbolls-VM kommer visas på storbildsskärm i Alingsås. Det blir i Åmanska parken och det är Christian Sturehag som står bakom visningen.

– Jag gör det här för att Alingsåsarna ska få en fin dag och kväll tillsammans, säger Sturehag.

Många är det som har skrivit på sociala medier och tyckt att nu när Sveriges herrlandslag i fotboll tagit sig ända fram till en kvartsfinal i fotbolls-VM så borde matchen visas på storbildsskärm i Alingsås. Det har även inkommit insändare till Alingsås tidning i frågan där budskapet har varit detsamma.
 
Lånar sin egen skärm
 
Nu är det klart att det kommer blir en storskärmsvisning även här i Alingsås. Christian Sturehag som driver företaget Livetec och har tillgång till den stora skärm som nu sitter uppe i Åmanska parken visar matchen. Detta så att Alingsåsborna ska kunna njuta av folkfesten tillsammans.  
– Det här gör jag helt privat. Jag lånar skärmen av mig själv. Det är helt gratis och alla är välkomna.
 
Ingen vinning
 
Att evenemanget är gratis är själva nyckeln bakom visningen. Då blir det inte strul med rättigheter och liknande. 
– Tar man ingen entré och gör ingen vinning på det så är det inga problem att visa, säger Christian.
 
Han vill inte att folk ska ta tåget till Göteoborg och titta på matchen där utan ska kunna vara kvar här i Alingsås och kunna se matchen med samma förutsättningar.
– Det är viktigt att göra sådant här så vi har ett levande samhälle. Jag värnar om Alingsås.
 
Hur mycket folk tror du det kommer?
 
– Det vågar jag inte spekulera i. Men det är klart att jag hoppas att det kommer mycket folk. Alla som vill komma ska känna sig välkomna i alla fall. 
 
Matchen börjar klockan 16.00. 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.