Familjen Ivarsson från OK Skogshjortarna är med i O-ringen, sedan väntar en ettårig flytt till Sri Lanka. På bilden syns mamma Therése och barnen Ida, Hugo och Agnes. Foto: JENS FRITZSON

Först O-ringen – sedan Sri Lanka

Orientering

O-ringen pågår i veckan. En höjdpunkt för Orienteringsfamiljen Ivarsson – som ska flytta till Sri Lanka om några veckor.
– Det här blir ett sätt att pausa hela ekorrhjulet, säger Therése Ivarsson.

Ivarssons är en sann orienteringsfamilj då pappa Martin, mamma Therése och barnen Agnes, 13 år, Ida, 10, samt Hugo, 6, alla är med i OK Skogshjortarna.
– Ja, jag och Martin indoktrinerar barnen in i sporten (skratt). Alla är med i klubben, än så länge, men det är ju inte säkert att alla tre kommer tycka att det är roligt när dom blir äldre, säger Therése Ivarsson som är ordförande i klubben.

Familjen är på O-ringen i Örnsköldsvik, och några veckor senare väntar ett äventyr. De har nämligen beslutat sig för att flytta till Sri Lanka.
– Det här är utanför min trygghetszon kan jag säga, men jag och Martin har haft den här drömmen om att sticka iväg ett år i närmare ett decennium. Det här blir ett sätt att pausa hela ekorrhjulet och en möjlighet för barnen att lära sig prata engelska, berättar Therése som kommer att vara tjänstledig från sitt arbete som lärare på Alströmergymnasiet.

Barnen har vant sig vid tanken att bo i ett nytt land och ser fram emot äventyret, men äldsta dottern Agnes ställde kravet att familjen skulle vara med i O-ringen före flytten till östaten i Sydasien.
– Jag vill alltid vara med i O-ringen eftersom det är en jätterolig vecka och den roligaste tävlingen jag vet. Jag sa till mina föräldrar att vi måste springa O-ringen innan vi flyttar, och så blev det, säger Agnes.

Pappa Martin, som arbetar inom IT-branschen, kommer att arbeta på ett kontor i Sri Lanka.
– Hans företag ville att han skulle jobba där och det var främsta anledningen till att det blev just Sri Lanka. Jag kommer antagligen att plugga på distans medan barnen ska gå i en internationell skola, säger Therése.

Flytten innebär också en paus från orienteringen. Sri Lanka har djungler och farliga djur och där är det med andra ord inte helt riskfritt att orientera.

Therése Ivarsson kommer dock fortfarande vara kvar som ordförande i Skogshjortarna. Hon sa egentligen upp mitt ordförandeskap i februari, men det var ingen som ville axla rollen.
– Vice ordförande ville inte ta det, men vi har sagt som så att jag står kvar på pappret medan han steppar in i det vardagliga med möten. Jag är redo att gå in som ordförande när jag kommer tillbaka nästa sommar. Jag tycker att det är roligt att ge tillbaka något till min moderklubb.

Familjen flyttar tillbaka till Alingsås nästa sommar, troligen före nästa års O-ringen som Agnes verkligen inte vill missa.
– Det ska vi. Annars flyttar jag tillbaka själv, säger Agnes bestämt och tittar på sin mamma.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.