Målskyttarna Joel Yosef och Felix Martinsson hade anledning att jubla efter Holmalunds sköna 2-0-seger i vårsäsongens sista match. Foto: JENS FRITZSON

Holmalund avslutade snyggt

Fotboll

Holmalund lyckades runda av vårsäsongen med en seger och första nollan. En välförtjänt trepoängare, men det blev onödigt spännande.
– Jag hade nog kunnat göra fem mål i dag, säger målskytten Felix Martinsson efter 2–0 (1–0) hemma mot Tidaholms G&IF.

De rödklädda var spelmässigt det bättre laget på Brogårdsvallen på onsdagskvällen, och sett till chanserna man hade i den första halvleken borde man ha punkterat matchen redan då. Men ett förlösande ledningsmål kom trots allt genom anfallaren Joel Yosef i minut 37.
– En styrning där jag var först på bollen och att få nicka in den var underbart, ler Yosef.

HIF var i förarsätet hela matchen, men så stack Tidaholm upp och hade ett friläge i den 73:e spelminuten. Målvakten Linus Krantz fina benparad gjorde att det inte behövdes antecknas 1–1 i målprotokollet.

Laget kunde dock inte pusta ut förrän i den 85:e minuten då Felix Martinsson hittade rätt på en frispark. Martinsson hade dessförinnan varit involverad i mycket och haft flera chanser. Om han inte hade gjort mål den här aftonen så skulle han ha varit en smula irriterad på sig själv.
– Ja, jag brände alldeles för mycket och hade nog kunnat göra fem mål i dag. Sen räknas väl mitt mål som ett självmål när det tog på deras spelare i muren, men det är skit samma när vi vinner, säger han med ett brett leende.

Ja, en välförtjänt trepoängare blev det allt.
– Det var riktigt kul att få rulla bollen i dag och vinna sista matchen före ledigheten, säger Martinsson.

Holmalund går på sommarlov som sjua i mellersta trean. 16 poäng har laget skrapat ihop på 13 matcher, vilket innebär tre poäng ner till nedflyttningsstrecket.
– Vi trivs inte alls där vi är nu i tabellen utan borde vara högre upp. Under höstsäsongen ska vi höja vår prestation och lyfta några placeringar för att känna oss säkrare, menar Yosef.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.